Смачний глінтвейн потішить вас зимового вечора
Немає приємнішого напою для вечора, ніж ароматний домашній глінтвейн.
Готувати його дуже просто, а головний секрет – побільше спецій і фруктів.
Якщо ви раніше не пробували готувати глінтвейн вдома – обов’язково виправте це і скористайтеся нашим рецептом.
Найсмачніший глінтвейн виходить із солодкого і напівсолодкого червоного вина, тому можна використовувати кагор.
Нехай звучить і незвично, але смак такого напою просто неперевершений.
Тим паче, що до глінтвейну на кагорі не потрібно додавати цукор.
Інгредієнти для домашнього глінтвейну
пляшка вина
1 великий апельсин
половина лимона
4 маленькі яблука (або 2 великі)
2-3 палички кориці
10 горошин суміші перців
кілька зерен кардамону
5 паличок гвоздики
2 зірочки анісу
3 лаврові листки
ванілін (за бажанням)
1 столова ложка меду
корінь імбиру
Приготування глінтвейну дома
- Налийте вино до каструлі та додайте всі зазначені спеції, покладіть мед, щіпку ваніліну для аромату, почистіть і наріжте невеликий шматочок імбиру.
- Наріжте апельсин кружечками разом зі шкіркою, лимон і яблука – часточками, але приберіть з них всі кісточки.
- Перед тим, як покласти цитрусові до каструлі, вичавіть із них сік і вилийте його до вашого вино. Тепер покладіть яблука і добре все перемішайте.
- Увімкніть мінімальний режим на вашій плиті та підігрівайте вино зі спеціями. Воно не повинно кипіти, але його необхідно добре прогріти.
- Коли вино дійде до кипіння – вимкніть, дайте настоятися хвилин 10.
Глінтвейн готовий і його можна розливати.
Якщо хочете, можете процідити напій через сито.