Для чого п’ють каву з маслом і як правильно це робити
В кінці 20-го століття в США почався справжній бум на каву з маслом – назва її “баттеркофе”, від англійських слів butter – масло і coffee – кава.
У чому користь кави з маслом
Вважається, що кава з маслом вершковим (за класичним рецептом) – це відмінне джерело антиоксидантів.
Більш того, подібний напій може швидко розігнати метаболізм і наситити організм на кілька годин.
Вважається, що кава з топленим маслом – нове слово в здоровому харчуванні.
Вживаючи такий напій кожного дня, можна регулювати рівень холестерину, високий тиск і навіть схуднути.
Тому якщо ви хочете спробувати такий напій і не знаєте, чи можна пити каву з вершковим маслом, яке продається в магазинах – не сумнівайтеся.
Однак краще купувати дорогі сорти масла, в складі яких немає ніяких шкідливих жирів.
Дієтологи кажуть, що найкраще “працює” масло, зроблене з молока корів, що харчуються тільки травою.
Чи можна пити каву з кокосовим маслом
Існують варіації кави з маслом, де в напій додають продукт не тваринного, а рослинного походження.
Цей метод теж має право на існування, але тоді ефект від нього буде дещо іншим – кава просто підбадьорить вас.
Можна пити її перед тренуванням або важким робочим днем – організм не буде перенасичений жирами, але ви відчуєте прилив сил.
Як приготувати каву з маслом
Приготувати і випити кави з маслом можна не тільки в модній кав’ярні, але і вдома.
Щоб приготувати корисний і смачний напій, вам необхідно взяти:
- велику чашку свіжозвареної чорної кави;
- столову ложку несолоного вершкового масла;
- чайну ложку кокосового масла.
Останній штрих – збити всі інгредієнти в шейкері або блендері, можна за бажанням вилити напій в стакан з льодом.
У результаті у вас вийде кава з маслом, яка за смаком нагадує фрапучіно.
Для смаку до неї також можна додати корицю, гвоздику чи кардамон.
Яка на смак кава с маслом?
Смак кави с вершковим маслом досить насичений і кремовий, але безперечно може бути жирним, якщо його погано змішати.
Її найкраще пити, поки кава ще гаряча, щоб уникнути розшарування.