У ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області відбулася селекторна нарада щодо комісійних обстежень закладів освіти. Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.
Захід відбувся під головуванням першого заступника начальника Служби Ольги Сівової. До обговорення долучилися фахівці обласного, міських та районних підрозділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства щодо комісійних обстежень закладів освіти.
За інформацією Держпродспоживслужби в Запорізькій області, метою обстеження є поглиблений аналіз та оцінка поточного стану організації дитячого харчування, вивчення рівня задоволеності учнів і батьків шкільним харчуванням.
Вибірку для комісійних обстежень сформовано Інститутом освітньої аналітики, з урахуванням співвідношення міських і сільських закладів загальної середньої освіти, вона включає 500 шкіл комунальної форми власності в усіх областях України.
Так, у Запорізькі області міжвідомчі комісії, до яких увійшли представники Держпродспоживслужби та підрозділів освіти місцевих органів державної влади, обстежать 18 закладів освіти.
Під час комісійних обстежень буде перевірено:
- технічний стан та оснащення шкільних харчоблоків;
- рецептуру, за якою готують їжу;
- калорійність та різноманітність меню;
- якість питної води;
- систему контролю безпечності та якості продуктів;
- умови їх зберігання;
- загальний санітарно-гігієнічний стан.
Також представники комісій матимуть змогу поспілкуватися з учнями та батьками щодо рівня їхньої задоволеності шкільним харчуванням.
Узагальнені результати обстежень буде передано постійній робочій групі для подальших напрацювань.