• Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Обрати мову сайту
  • Українська
  • Русский
Газета МИГ
  • Новини Запоріжжя
    • Підтримка
    • ЖКГ, Транспорт
    • Фінанси, економіка
    • Культура, навчання
    • Спорт
  • Україна та Світ
  • Інфографіка
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
      • Випуск 1
      • Випуск 2
      • Випуск 3
      • Випуск 4
      • Випуск 5
      • Випуск 6
      • Випуск 7
    • Цікаво
    • Світ допомагає відновлювати Україну
      • Cпецвипуск 20
      • Cпецвипуск 19
      • Cпецвипуск 18.
      • Cпецвипуск 17.
      • Cпецвипуск 16.
      • Cпецвипуск 15.
      • Спецвипуск 14.
      • Cпецвипуск 13.
      • Cпецвипуск 12.
      • Cпецвипуск 11.
      • Спецвипуск 10.
      • Спецвипуск 9
      • Спецвипуск 8
      • Cпецвипуск 7
      • Cпецвипуск 6.
      • Cпецвипуск 5.
      • Cпецвипуск 4.
      • Cпецвипуск 3.
      • Cпецвипуск 2.
      • Cпецвипуск 1
      • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
    • Запорізькі крафтовики
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
        • Спецвипуск 1
        • Спецвипуск 2
        • Спецвипуск 3
        • Спецвипуск 4
        • Спецвипуск 5
        • Спецвипуск 6
        • Спецвипуск 7
        • Спецвипуск 8
        • Спецвипуск 9
        • Спецвипуск 10
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Правда кривду переможе!
        • Cпецвипуск 6
        • Cпецвипуск 5
        • Cпецвипуск 4
        • Cпецвипуск 3
        • Cпецвипуск 2
        • Спецвипуск 1
      • Громадськість за здорове місто
      • Коронавірус під мікроскопом
    • Архів PDF
    • Євроінтеграція
      • Реформи
      • Україна-ЄС
    • Дивовижне Запоріжжя
      • Історія успіху
      • Персони
      • Точка на карті
  • Фото і відео
  • Публікації
    • Політика
    • Споживач
    • Соціальна сфера
    • Медицина, екологія
    • Мистецтво, дозвілля, туризм
    • Різне
  • Важливо
Газета МИГ
No Result
View All Result

Свіжі новини Запоріжжя та Запорізької області » Україна та Світ » Шеф-кухар Євген Клопотенко у свій день народження оголосив про серйозне рішення

Шеф-кухар Євген Клопотенко у свій день народження оголосив про серйозне рішення

by Ніна
25/11/2022
in Корисне, Україна та Світ
0
Шеф-кухар Євген Клопотенко у свій день народження оголосив про серйозне рішення
503
VIEWS

Цього разу на своїй сторінці в Instagram шеф-кухар заявив українцям про свою нову мету.

Рішення зріло давно.

23 листопада у найвідомішого шеф-кухаря України Євгена Клопотенка день народження. І саме сьогодні він вирішив здійснити свою давню мрію – повернути в наш гастрономічний простір традиційний український продукт – пшеницю. Наш національний символ.

«У свій день народження, у свої 36 років, я хочу зробити щось важливе, для того, щоб українці більше споживали українських продуктів. Це я роблю ще й задля того, щоб підтримувати наших виробників. Через повномасштабне вторгнення у фермерів на складах лежить багато пшениці, яку зараз важко експортувати. І ми можемо їм допомогти, просто споживаючи більше страв з нею. Тоді фермери зароблять більше грошей та зможуть і далі інвестувати їх в Україну», – говорить Євген Клопотенко у новому відео.

Як часто ви споживаєте страви з пшениці? Найімовірніше, раз чи двічі на рік – на Різдво та Меланки. Навряд чи частіше. Виходить, давні українські традиції їсти цільнозернову пшеницю збереглися лише у вигляді куті та проявляються як частина ритуального святкового столу. Але ж це дуже смачна страва, справжній український хелсі-фуд, який так подобається багатьом з нас. Мабуть, ви теж інколи шкодуєте, що кутю не можна їсти весь рік. Чи залислювалися ви, чому так склалося, що ми не споживаємо страви з пшениці щодня?

Євген Клопотенко вважає, що це, як мінімум, дивно: «Україна вирощує мільйони тонн пшениці і є одним з головних експортерів зерна у світі. Ми споконвіку готуємо її на різдвяні свята, але вона відсутня на нашому щоденному столі. Щось тут не так, — каже він. — Крім того, я постійно ставив собі запитання, чому так трапилось, що ми усі їмо багато рису, інвестуючи в економіку інших країн, але не споживаємо свій національний продукт. Це недалекоглядно. І я вирішив, що треба щось змінювати».

Перші кроки до мети

Шеф-кухар вирішив розробити багато нових рецептів з пшеницею, щоб українці змогли готувати смачні страви якомога частіше, а не лише на різдвяні свята. І сподівається, що таким чином розпочнуться глобальні зміни.

Але наразі існує стереотип, що цільнозернову пшеницю треба довго варити. І це одна з причин, чому її так мало використовують у стравах. Але це твердження – міф. Перший же експеримент довів, що пшениця готується легко і швидко. Буквально за пів години! Вона виходить ідеальної текстури: стає м’яка і пружна водночас.

«Коли я її їм, то відчуваю зв’язок з цією землею. Відчуваю, що недаремно тут народився… Це просто золото. Наше українське золото», – говорить Євген.

klopotenko.com/nashe-ukrayinske-zoloto-yevgen-klopotenko-u-svij-den-narodzhennya-prygotuvav-rizoto-z-pshenyczeyu-i-ne-zbyrayetsya-na-czomu-zupynyatysya/

https://klopotenko.com/wp-content/uploads/2022/11/yevhen-klopotenko-z-pshenytseyu_siteweb.jpg?v=1669180992

Фото klopotenko.com

“Я не обирав на якій землі народитися, але я обираю нести відповідальність за цю землю. Сьогодні мій День народження і сьогодні я ставлю собі нову мету – популяризувати пшеницю. Як продукт, який українці будуть готувати. Не борошно. Саме зерно. Замість рису, який ми закуповуємо і завозимо з Азії. Це важливо з економічної точки зору. Це важливо з точки зору культури. Бо пшениця – один з наших ключових продуктів. Той, по якому знають Україну. Той, який їли наші предки. Я доведу вам, що цей продукт гідний та смачний”, — пише Клопотенко.

https://politeka.net/crops/95b79a/620x0/1/0/2022/11/24/9QzaTRNj2X0FuFfSCmhKfZuxAC2oPO1C30qZphbx.png

 

Євген уже створив рецепти з пшеницею та ввів її у меню своїх закладів, щоб на своєму прикладі показати, що цей продукт можна готувати на різних рівнях — від високої кухні до домашньої та стріт-фуду.

“Ви навіть не уявляєте наразі, як одна проста дія – приготувати пшеницю – може вплинути на майбутнє України. Просто повірте мені. Пшениця – це наша сила. Це той самий продукт, за яким будуть їхати до України. А ще пшениця – це наш символ. Бо її не ламає вітер, а отже, не зламає і нас. Бо ми народилися на українській землі”, — наголосив зірка “Мастер Шеф”.

За матеріалами:

klopotenko.com

www.instagram.com/accounts/login/?next=%2Fklopotenko%2F&source=omni_redirect

/newsyou.info/2022/11/master-shef-yevgen-klopotenko-u-svij-den-narodzhennya-ogolosiv-pro-serjozne-rishennya

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Previous Post

​​В Україні працює додаток для жінок, завдяки якому можна буде миттєво повідомити правоохоронців про домашнє насильство

Next Post

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 25.11 – Генштаб ЗСУ: 86150 (+430) осіб, 1895 (+6) артсистем, 5844 (+5) ББМ, 1553 (+6) БПЛА

Ніна

Related Posts

ППО знешкодила «Іскандер» та 16 дронів, якими росіяни з вечора атакували Україну, – ПС ЗСУ
Україна та Світ

ППО знешкодила 36 із 48-ми безпілотників, якими росіяни атакували Україну, – ПС ЗСУ

12/08/2025
699
«Останній газетяр» Франції отримає від Макрона одну з найпрестижніших нагород
Україна та Світ

«Останній газетяр» Франції отримає від Макрона одну з найпрестижніших нагород

12/08/2025
463
Вночі російські війська нанесли ракетний удар по одному з навчальних підрозділів Сухопутних військ ЗСУ
Україна та Світ

Вночі російські війська нанесли ракетний удар по одному з навчальних підрозділів Сухопутних військ ЗСУ

12/08/2025
737
Орієнтовні втрати ворога на 12 серпня – Генштаб ЗСУ: 1065220 (+980) осіб, 1464 (+2) РСЗВ, 11098 (+5) танків
Україна та Світ

Орієнтовні втрати ворога на 12 серпня – Генштаб ЗСУ: 1065220 (+980) осіб, 1464 (+2) РСЗВ, 11098 (+5) танків

12/08/2025
609
12 серпня – Міжнародний день молоді та День молоді в Україні
Календар

12 серпня – Міжнародний день молоді та День молоді в Україні

12/08/2025
849
Next Post
Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 25.11 – Генштаб ЗСУ: 86150 (+430) осіб, 1895 (+6) артсистем, 5844 (+5) ББМ, 1553 (+6) БПЛА

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 25.11 - Генштаб ЗСУ: 86150 (+430) осіб, 1895 (+6) артсистем, 5844 (+5) ББМ, 1553 (+6) БПЛА

Щоденники війни

Сили оборони Півдня України. Оперативна інформація 12.08.2025

ППО знешкодила 36 із 48-ми безпілотників, якими росіяни атакували Україну, – ПС ЗСУ

Вночі російські війська нанесли ракетний удар по одному з навчальних підрозділів Сухопутних військ ЗСУ

68-річний чоловік поранений внаслідок ворожої атаки на Василівський район

Пригадайте тих, кого вбили російські злочинці. Хто віддав найцінніше в цій страшній війні

Загалом упродовж доби окупанти завдали 468 ударів по населених пунктах нашої області

Цікаво

«Останній газетяр» Франції отримає від Макрона одну з найпрестижніших нагород

Роботи будуть продавати: у Пекіні відкрили перший торговий центр

Якою буде погода в Запоріжжі в перші три дні тижня – прогноз синоптиків

Пік зорепаду Персеїд: коли зможуть побачити українці

Чому голуби вижили горобців у містах, знають орнітологи

Спеку до +30°, подекуди – грози й шквали прогнозують в Україні сьогодні

Публікації

Міф про українських “нацистів”: чому так звана російська опозиція не спростовує його?

Кому заважав Козацький ринок, де можна було придбати городину щоденно?

Коли крапки на карті України стають єдиною країною…

Грантерки запорізького «ФОРСАЖу» протестували КРАФТ-ярмарок

Як виглядає творчий процес на майданчику симпозіуму «Сила нації» – фоторепортаж

Запорізький бізнесмен заарештований у справі про корупцію на закупівлі дронів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua

Газета МИГ
  • «Факти – ліки проти фейків» PDF архів
  • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
  • Архів PDF
  • Слово правди – наша зброя
  • Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Українська

Контакти

Адреса редакції:
м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 152, , 5 поверх
Адреса для кореспонденції:
а/с 8030, м. Запоріжжя, індекс 69095 Приймальня (061) 7875211,
[email protected]
Сайт mig.com.ua створено для поширення інформаційного контенту під брендом "МИГ". Матеріали сайту готуються і редагуються співробітниками ТОВ "Газета МИГ".
Сайт отримав гранти від Фонд Східна Європа, Празький центр громадянського суспільства та Асоціації «Незалежні регіональні видавці України».
Рекламна служба газети та сайту:
[email protected] ,
[email protected]
Статті у розділі "Важливо" можуть бути комерційною або спонсорською інформацією .
Адміністратор сайту:
[email protected] [email protected]
Використання матеріалів, опублікованих на сайті, дозволяється із зазначенням посилання на офіційний сайт газети МИГ

Мітки

ЄС БПЛА Бердянськ ДСНС ДТП Енергодар Запоріжжя Запорізька ОВА Запорізька область Мелітополь НПУ Новини Запоріжжя Новости Запорожья ПРОГНОЗ Украина адреси вибухи відключення відновлення війна війна з рф графіки гроші допомога діти електроенергія кримінал новини обстріл обстріли окупація погода пожежа поліція поліція_Запоріжжя ремонт руйнування рух рятувальники світло синоптик суд транспорт час черги

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

  • Русский
  • Новини Запоріжжя
  • Україна та Світ
  • Щоденники війни
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
    • Світ допомагає відновлювати Україну
    • Євроінтеграція
    • Дивовижне Запоріжжя
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
      • Правда кривду переможе!
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Громадськість за здорове місто
  • Публікації
  • Важливо
  • Фото і відео
  • Цікаво
  • Календар
  • Інфографіка
Рекламодавцям
No Result
View All Result