• Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Обрати мову сайту
  • Українська
  • Русский
Газета МИГ
  • Новини Запоріжжя
    • Підтримка
    • ЖКГ, Транспорт
    • Фінанси, економіка
    • Культура, навчання
    • Спорт
  • Україна та Світ
  • Інфографіка
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
      • Випуск 1
      • Випуск 2
      • Випуск 3
      • Випуск 4
      • Випуск 5
      • Випуск 6
      • Випуск 7
    • Цікаво
    • Світ допомагає відновлювати Україну
      • Cпецвипуск 20
      • Cпецвипуск 19
      • Cпецвипуск 18.
      • Cпецвипуск 17.
      • Cпецвипуск 16.
      • Cпецвипуск 15.
      • Спецвипуск 14.
      • Cпецвипуск 13.
      • Cпецвипуск 12.
      • Cпецвипуск 11.
      • Спецвипуск 10.
      • Спецвипуск 9
      • Спецвипуск 8
      • Cпецвипуск 7
      • Cпецвипуск 6.
      • Cпецвипуск 5.
      • Cпецвипуск 4.
      • Cпецвипуск 3.
      • Cпецвипуск 2.
      • Cпецвипуск 1
      • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
    • Запорізькі крафтовики
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
        • Спецвипуск 1
        • Спецвипуск 2
        • Спецвипуск 3
        • Спецвипуск 4
        • Спецвипуск 5
        • Спецвипуск 6
        • Спецвипуск 7
        • Спецвипуск 8
        • Спецвипуск 9
        • Спецвипуск 10
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Правда кривду переможе!
        • Cпецвипуск 6
        • Cпецвипуск 5
        • Cпецвипуск 4
        • Cпецвипуск 3
        • Cпецвипуск 2
        • Спецвипуск 1
      • Громадськість за здорове місто
      • Коронавірус під мікроскопом
    • Архів PDF
    • Євроінтеграція
      • Реформи
      • Україна-ЄС
    • Дивовижне Запоріжжя
      • Історія успіху
      • Персони
      • Точка на карті
  • Фото і відео
  • Публікації
    • Політика
    • Споживач
    • Соціальна сфера
    • Медицина, екологія
    • Мистецтво, дозвілля, туризм
    • Різне
  • Важливо
Газета МИГ
No Result
View All Result

Свіжі новини Запоріжжя та Запорізької області » Важливо » «Корисна програма»: як правильно вибирати і готувати каші?

«Корисна програма»: як правильно вибирати і готувати каші?

by Анжелика Ким
16/11/2019
in Важливо
0
469
VIEWS

У вівторок, 17 листопада, о 10:00 на «Інтері» вийде випуск «Корисної програми» про каші.  Ще за часів Київської Русі були дуже популярні страви з різних круп: їх варили, запарювали, вимочували, змішували. Наскільки вони корисні з точки зору дієтології? На якій каші краще зупинити вибір? Чи є протипоказання? Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту розкажуть, як правильно вибирати крупи, чому одні корисніше інших, а також поділяться найсмачнішими рецептами сніданків з каш.

Каша – основна їжа людства вже багато тисяч років. Гречана, рисова, кукурудзяна, вівсяна, манна, пшенична, перлова, кіноа і амарант … Існують сотні видів каш. Яка з них найкорисніша?

«Каші містять необхідні для енергії складні вуглеводи і позитивно впливають на наше здоров’я в тому випадку, якщо їсти їх в першій половині дня і віддавати перевагу цільним зернам, – розповідає Олександр Лук’яненко. – Гречка нормалізує тиск і рівень холестерину в організмі. Рис – гіпоалергенний, він незамінний, коли організм погано засвоює білок. Кукурудзяна каша сприяє ефективній роботі системи травлення. Вівсянка забезпечує організм енергією з ранку і до самого вечора, а крім того, багата антиоксидантами, омега-3 жирними кислотами і фолієвою кислотою. Користь пшеничної каші в тому, що вона насичує організм калієм, залізом, кальцієм, фосфором, регулює роботу кишечника і стимулює мозкову діяльність. Але в ній є глютен, тому алергікам слід ставитися до неї обережно».

Який глікемічний індекс у різних каш? Чи є в кашах швидкого приготування якісь корисні речовини? Як правильно вибирати, промивати і зберігати крупи? Що краще – варити кашу на молоці або на воді? І які вишукані страви можна приготувати з різних круп? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: гастроентеролог Тетяна Куліш, експерт з якості та безпеки харчових продуктів Наталія Сілонова, шеф-кухар Іван Меланович. Корисними порадами з приготування каш поділиться зоряний експерт програми – оперна співачка Олена Гончарук.

«Щоранку прислухаюся до себе: яку кашу я б з’їла сьогодні, – каже Олена Гончарук. – Іноді хочеться приготувати рис з маслом, іноді вівсянку з фруктами і медом, іноді кіноа з яйцями пашот, лососем і авокадо. А буває, з вечора заливаю кефіром промиту зелену гречку, щоб вранці її з’їсти без варіння. Так створюю з ранку собі настрій. Якщо у вас є свої «улюбленці» в списку круп, пам’ятайте головна порада експертів: не налягати на один і той самий продукт. Навіть найкориснішу на світлі кашу не потрібно їсти щодня. У кожної каші – свій склад вітамінів і мікроелементів. Зробивши свій раціон різноманітним, ви будете отримувати більше корисних речовин».

Випуск ток-шоу, присвячений кашам, дивіться завтра, 17 листопада, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У середу, 18 листопада, о 10:00 на «Інтері» – випуск про те, на що звертати увагу при виборі і приготуванні буженини.

Буженина – це не вид м’яса, як думають багато хто, а спосіб його приготування – одним великим шматком. Як вибрати м’ясо для буженини? У чому його маринувати і як краще запікати? Які є нюанси у виробництві цього делікатесу? На що звертати увагу при покупці? І як приготувати оригінальне святкове блюдо за рецептом шеф-кухаря? Зоряний експерт ток-шоу – радіоведуча Вікторія Зубрейчук.

У четвер, 19 листопада, о 10:00 на «Інтері» – програма про цибулю.

Стародавні вчені використовували розрізану цибулину як наочний посібник з вивчення астрономії. Вони вважали, що Земля, як і цибуля, має кілька сфер-оболонок. У наш час цибуля присутня майже в кожній страві! Всім відомі не тільки харчові, але і її лікувальні властивості. Що говорить про це сучасна медицина? Які сорти цибулі краще запікати, які маринувати, а які більше підходять для смаження? При якому способі приготування краще зберігаються вітаміни і мікроелементи? І які незвичайні і смачні страви можна приготувати з цибулі, розповіли експерти «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу – телеведуча Світлана Вольнова.

У п’ятницю, 20 листопада, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про стейки.

За даними досліджень, соковитий м’ясний стейк входить в десятку найсмачніших і популярних продуктів у світі. За які риси його так цінують? Яке м’ясо найбільше підходить для приготування стейка? Як вибрати якісну і безпечну яловичину на прилавках магазинів? Якими бувають ступені підсмажування стейків? На ці питання в студії ток-шоу дадуть відповідь ведучий Олександр Лук’яненко, телеведучий Андрій Доманський і інші експерти «Корисної програми».

А в суботу, 21 листопада, о 10:00 на «Інтері» глядачі побачать програму, присвячену салу.

Сало вважається українським національним продуктом. Однак до сих пір мало хто знає, як правильно його вибирати і готувати. Яке сало корисніше для здоров’я – солоне, копчене, варене або запечене? Скільки його можна з’їсти без шкоди для фігури? Як вибрати якісне сало, щоб порадувати себе і гостей улюбленою закускою? Де правильно його зберігати і як красиво подати? На ці питання відповіді в студії ток-шоу дадуть експерти програми і заслужений артист України Віталій Борисюк.«Корисна програма»: як правильно вибирати і готувати каші?

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Previous Post

Биатлон. Шушен-2019. Результаты женского спринта

Next Post

Биатлон. Шушен-2019. Результаты мужского спринта: Фуркад разгоняется…

Анжелика Ким

Related Posts

Важливо

Природне відновлення контурів тіла: сучасні методики корекції

14/07/2025
463
Непричиненная помощь и галоши для контроля эмоций
Важливо

Неспричинена допомога й калоші для контролю емоцій

13/07/2025
3.1k
Як потурбуватися про чотирилапих у спеку?
Важливо

Як потурбуватися про чотирилапих у спеку?

09/07/2025
463
Важливо

Відчуйте себе як на Балі: SPA-ретрит з індивідуальною програмою в Equides Club

09/07/2025
1.2k
Алла Кліщ: “Коли бачу руйнування – виходжу і саджаю квіти”
Важливо

Алла Кліщ: “Коли бачу руйнування – виходжу і саджаю квіти”

09/07/2025
3.1k
Next Post

Биатлон. Шушен-2019. Результаты мужского спринта: Фуркад разгоняется...

Щоденники війни

У Запоріжжі через ворожу атаку загорівся дах багатоповерхівки

На Запорізькій АЕС лунала стрілянина

 Внаслідок ворожих обстрілів спалахнув дах будинку та трьох госпспоруд у Пологівському районі

На Оріхівському напрямку загарбницькі підрозділи один раз наступали

На озброєнні ЗСУ з’явиться новий бойовий модуль «Хижак»

Зеленський запропонував Раді продовжити воєнний стан і мобілізацію

Цікаво

Олександр Усик разом із сером Річардом Бренсоном відкрив мозаїку «Боривітер» на Трафальгарській площі в Лондон

Українські школярі виграли два «золота» і два «срібла» на Міжнародній хімічній олімпіаді у Дубаї

Населення Євросоюзу збільшилось до 450-ти мільйонів

Найстаріша бібліотека Угорщини може втратити сто тисяч книг через жуків

Усик вирушив до Лондона на бій-реванш проти Дюбуа

Завтра у західних областях очікуються дощі, місцями град та шквали

Публікації

Біля мистецьких галерей на Соборному й двірник – художник

Обережно! Небезпечні павуки!

Суд відмовився зняти санкції з експрезидента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва 

Неспричинена допомога й калоші для контролю емоцій

Як підготувати чотирилапого улюбленця до подорожі за кордон

Чи може бути алергія на сонце?

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua

Газета МИГ
  • «Факти – ліки проти фейків» PDF архів
  • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
  • Архів PDF
  • Слово правди – наша зброя
  • Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Українська

Контакти

Адреса редакції:
м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 152, , 5 поверх
Адреса для кореспонденції:
а/с 8030, м. Запоріжжя, індекс 69095 Приймальня (061) 7875211,
[email protected]
Сайт mig.com.ua створено для поширення інформаційного контенту під брендом "МИГ". Матеріали сайту готуються і редагуються співробітниками ТОВ "Газета МИГ".
Сайт отримав гранти від Фонд Східна Європа, Празький центр громадянського суспільства та Асоціації «Незалежні регіональні видавці України».
Рекламна служба газети та сайту:
[email protected] ,
[email protected]
Статті у розділі "Важливо" можуть бути комерційною або спонсорською інформацією .
Адміністратор сайту:
[email protected] [email protected]
Використання матеріалів, опублікованих на сайті, дозволяється із зазначенням посилання на офіційний сайт газети МИГ

Мітки

ЄС БПЛА Бердянськ ДСНС ДТП Енергодар Запоріжжя Запорізька ОВА Запорізька область Запорізький район Мелітополь НПУ Новини Запоріжжя Новости Запорожья ПРОГНОЗ Украина адреси вибухи відключення відновлення війна війна з рф графіки гроші допомога діти електроенергія кримінал новини обстріл обстріли окупація погода пожежа поліція поліція_Запоріжжя ремонт руйнування рух рятувальники світло синоптик суд транспорт черги

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

  • Русский
  • Новини Запоріжжя
  • Україна та Світ
  • Щоденники війни
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
    • Світ допомагає відновлювати Україну
    • Євроінтеграція
    • Дивовижне Запоріжжя
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
      • Правда кривду переможе!
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Громадськість за здорове місто
  • Публікації
  • Важливо
  • Фото і відео
  • Цікаво
  • Календар
  • Інфографіка
Рекламодавцям
No Result
View All Result