Два місяці у місті тривав конкурс на найкращий запорізький торт.
Його організував власник однієї з місцевих кондитерських.
Обирали найсмачніший виріб серед 55 пропозицій.
І от днями визначилися з переможцем та ще двома призерами, які посіли друге та третє місця. Про це повідомлено на сайті міськради.
Конкурс на кращий запорізький торт влаштовують другий рік поспіль.
Організатори кажуть, що отримали дуже багато відгуків на свою ідею – всього містяни презентували 55 тортів, тоді як минулого року на конкурс було представлено 33 торти. У конкурсі могли взяти участь всі бажаючі, у 2023 році свої солодкі вироби представили навіть діти: дівчинка 11 років та 13-річний хлопець.
Побачивши оголошення про конкурс «Запорізький торт», взяти участь в ньому вирішила і Катерина Сидорцова. Розповідає, понад 4 роки займається кондитерською справою, починала з того, що готувала ласощі для сім’ї. Нині ж хобі переросло у роботу. Презентувала виріб, який вже давно припав до душі її клієнтам – морквяний торт. Її робота посіла почесне третє місце.
Друге місце посів торт Ольги Симоненко, медовик, що прикрашений шоколадними трояндами. Над його рецептом майже не міркувала, адже це – улюблений торт в її сім’ї.
А перше місце віддали торту Вікторії Обішенко, який вона назвала «По-українськи». Рецепт – повністю авторський, створений саме для конкурсу.
Кращий запорізький торт обирали професіонали-кондитери разом з організаторами заходу, а також минулорічними переможцями. Зазначають, солодким змаганням хотіли підняти настрій та бойовий дух запоріжців. Кожен з учасників конкурсу отримав смаколики від громадської організації “Добродій Ukraine” та партнерів, а переможці – ще й грошові винагороди. За перше місце – 5 тисяч гривень, за друге – 3 тисячі і за третє – 2 тисячі гривень.