У місті хазяйки варять варення з унабі… Для смаку додають ізюм. Спробувавши унабі, що насипався з-за паркану на газон, та трохи підв’ялився на осінньому сонці, зрозуміла, яка це буде смакота.
Зизифус звичайний, також унабі, ююба, жужуба, або китайський фінік Ziziphus jujuba – кущова рослина родини жостерові.
Мені зустрічалися, та й на нашій дачі у Новій Каховці унабі мав вигляд невисокого дерева.
Та що ж це там, зеленіє на унабі, що вже розсипав на вулицю свої плоди?
Завеликий для огірка. Занадто зелений для кабачка…
На дерево видерся гарбузик. Вистигне тепер для пташиного пригощання взимку.
Інеса АТАМАНЧУК, фото авторки