Станом на 20 вересня в Україні виготовлено 74,9 тис. т цукру та перероблено 629,8 тис. т цукрових буряків.
Про це повідомляє «Укрцукор».
Минулого року на звітну дату виробництво цукру було на рівні 32 тис. т.
В Україні сезон цукроваріння стартував 21 серпня.
На звітну дату розпочали роботу 13 цукрових заводів у такій послідовності:
- 21 серпня — ТОВ «Панда» (Селищанський цукровий завод);
- 1 вересня — ТОВ «Продовольча компанія «Зоря Поділля» (Гайсинський цукровий завод);
- 3 вересня — ПрАТ «Червонський цукровик»;
- 5 вересня — ТзОВ «Радехівський цукор» (Радехівське виробництво);
- 7 вересня — ПАТ «Саливонківський цукровий завод»;
- 10 вересня — ТзОВ «Радехівський цукор» (Хоростківське виробництво);
- 13 вересня — ПрАТ «Продовольча компанія «Поділля» (Крижопільський цукровий завод);
- 13 вересня — ТОВ «Цукорагропром» філія «Жданівський цукровий завод»;
- 13 вересня — ТОВ «Старокостянтинівцукор»;
- 15 вересня — ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина» (Томашпільський цукровий завод);
- 16 вересня — ПП «Ланнівський цукровий завод»;
- 19 вересня — ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК».
Нагадаємо, після п’яти місяців безперервного зростання ціни на цукор досягли найвищого рівня з лютого 2017 р.
https://kurkul.com/news/27809-v-ukrayini-13-zavodiv-rozpochali-pererobku-tsukrovih-buryakiv