Сільське господарство розвивається завдяки спеціальній техніці, але для кращої якості врожаю необхідно вчасно забезпечити рослини усіма необхідними поживними речовинами. найкращий вибір ви знайдете у розділі добрива на adam.ua. Там вам запропонують все необхідне для того, аби забезпечити стабільне зростання будь-яких культур.
Типи добрив
Вирощувати зерна, овочі та інші культури на полях можна навіть не вносячи у ґрунт жодних мінеральних добавок. Але є застосування добрив, допомагають зміцнити рослини, збільшити кількість плодів, та прискорити їх дозрівання без погіршення якості. Серед основних видів добрив виділяють:
- Азотні. Сприяють зростанню та розвитку зеленої маси рослини, зміцнюючи стебла та листя.
- Фосфати. Позитивно впливають на розвиток кореневої системи та формування плодів.
- Мікроелементи. Сприяють стійкості рослин до хвороб, запобігають проявам дефіциту певних елементів.
- Органічні. Підвищують родючість ґрунтів та збагачують їх природним азотом.
Збагачувати землю корисними речовинами можна також за допомогою системи поливу. Завдяки цьому добрива потрапляють на всю площу необхідної ділянки
Застосування
Зрозуміти, які саме добрива необхідні вашим рослинам можна зробивши хімічний аналіз ґрунту. У ньому має бути достатня кількість азоту, магнію, калію, кальцію, фосфору та мікроелементів. Добавки допоможуть доповнити дефіцит.
Найчастіше добрива застосовують перед посівом. Культурам необхідне повноцінне живлення на етапі початкового зростання. Також добрива сприяють зміцненню імунітету рослин та підвищують їх стійкість до погодних змін.
Додаткові добавки можуть бути не менш корисними у фази цвітіння та плодоношення. Також добрива можуть використовуватися для корекції рівня pH та зменшення засоленості ґрунту після посухи.
Дозування
Виробник завжди вказує на пакуванні, в який час, яким способом та скільки потрібно внести того чи іншого добрива для досягнення оптимального результату. Дуже важливо слідкувати за тим, щоб не перевищити рекомендоване дозування. Особливо це стосується азотних та органічних добрив. На ранньому етапі, надлишок азоту призведе до надлишкового розвитку зеленої маси рослин, що негативно вплине на кількість зав’язей. На етапі формування плодів, азот може накопичуватись у вигляді нітратів, споживання яких може викликати симптоми, подібні до харчового отруєння.