• Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Обрати мову сайту
  • Українська
  • Русский
Газета МИГ
  • Новини Запоріжжя
    • Підтримка
    • ЖКГ, Транспорт
    • Фінанси, економіка
    • Культура, навчання
    • Спорт
  • Україна та Світ
  • Інфографіка
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
      • Випуск 1
      • Випуск 2
      • Випуск 3
      • Випуск 4
      • Випуск 5
      • Випуск 6
      • Випуск 7
    • Цікаво
    • Світ допомагає відновлювати Україну
      • Cпецвипуск 20
      • Cпецвипуск 19
      • Cпецвипуск 18.
      • Cпецвипуск 17.
      • Cпецвипуск 16.
      • Cпецвипуск 15.
      • Спецвипуск 14.
      • Cпецвипуск 13.
      • Cпецвипуск 12.
      • Cпецвипуск 11.
      • Спецвипуск 10.
      • Спецвипуск 9
      • Спецвипуск 8
      • Cпецвипуск 7
      • Cпецвипуск 6.
      • Cпецвипуск 5.
      • Cпецвипуск 4.
      • Cпецвипуск 3.
      • Cпецвипуск 2.
      • Cпецвипуск 1
      • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
    • Запорізькі крафтовики
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
        • Спецвипуск 1
        • Спецвипуск 2
        • Спецвипуск 3
        • Спецвипуск 4
        • Спецвипуск 5
        • Спецвипуск 6
        • Спецвипуск 7
        • Спецвипуск 8
        • Спецвипуск 9
        • Спецвипуск 10
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Правда кривду переможе!
        • Cпецвипуск 6
        • Cпецвипуск 5
        • Cпецвипуск 4
        • Cпецвипуск 3
        • Cпецвипуск 2
        • Спецвипуск 1
      • Громадськість за здорове місто
      • Коронавірус під мікроскопом
    • Архів PDF
    • Євроінтеграція
      • Реформи
      • Україна-ЄС
    • Дивовижне Запоріжжя
      • Історія успіху
      • Персони
      • Точка на карті
  • Фото і відео
  • Публікації
    • Політика
    • Споживач
    • Соціальна сфера
    • Медицина, екологія
    • Мистецтво, дозвілля, туризм
    • Різне
  • Важливо
Газета МИГ
No Result
View All Result

Важливо Як правильно вибирати та готувати макарони

Як правильно вибирати та готувати макарони

25/01/2024
in Важливо
0
571
VIEWS

Загалом у світі виробляють майже 600 різновидів макаронів. Вони різняться між собою формою, розміром, кольором, складом. Одні використовуються для супів, інші — для гарніру, фарширування.

Чому краще купувати пасту з твердих сортів пшениці

Тверда та м’яка пшениця має різну вуглеводну структуру. У першому випадку в ній менше крохмалю і більше клейковини, тому глікемічний індекс готового продукту нижчий. Це означає, що:

  • після вживання приготованої пасти рівень цукру в крові не підніметься;
  • наситившись, людина довго не буде відчувати голоду;
  • навіть щоденне вживання таких страв не призведе до збільшення ваги.

Вироби з білого борошна дають зворотний ефект.

Макарони з твердих сортів пшениці гладкі, міцні. Навіть за тривалої теплової обробки вони не розварюються і майже не злипаються. Їхній колір бурштиново-жовтий, без білих вкраплень. Якщо ви вирішили на вечерю купити макарони, також зверніть увагу на упаковку. На ній має бути прописано, що продукт «виготовлений із твердої пшениці», має «групу А 1 класу» або «durum».

Як правильно варити макарони

Смачна та поживна паста не потребує багато часу на приготування. Експериментуючи з різновидами та способами приготування, можна отримати багато цікавих страв.

Найпростіший варіант — відварені макарони. Готувати їх краще в каструлі з товстим дном. На 100 грамів продукту береться 1 літр води і 10 грамів солі. Час варіння виробники часто зазначають на упаковці.

Солити воду треба відразу ж після її закипання. Це дасть змогу кожній макаронині рівномірно просолитися зсередини. Якщо посолити продукт наприкінці варіння, досягти такого ж смаку не вийде.

У процесі варіння вермішель потрібно періодично помішувати. Це не дасть їй злипнутися. Якщо ви збираєтеся варити продукт із м’якої пшениці, влийте у воду 1–2 ст.л. соняшникової олії. Вона запобіжить склеюванню.

Промивати чи не промивати

На думку експертів, промита в холодній воді паста втрачає свій смак. Тому, якщо ви збираєтеся відразу подавати її на стіл, робити цього не потрібно. До того ж политий соус буде швидко стікати.

Відкинувши макарони на друшляк, їх треба повернути назад у каструлю. Додавши кілька столових ложок масла, соняшникової або оливкової олії, страву потрібно ретельно перемішати.

Промивання макаронів допускається у таких випадках:

  1. Вони подаватимуться на стіл через деякий час. Інакше під впливом власної температури вони можуть змінити свою консистенцію.
  2. Продукт призначений для приготування салату. У такий спосіб збережеться еластичність макаронів.

Що ще можна приготувати з макаронів

Макаронні вироби можна приготувати по-флотськи, додати в суп, салат. Якісні продукти для лагмана, запіканки, лазаньї легко знайти в магазині МАУДАУ. На думку італійців і не тільки, макарони добре поєднуються із сиром. Також вдала їхня подача з морепродуктами.

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Previous Post

Сенат Італії схвалив рішення уряду щодо військової допомоги Україні у 2024 році

Next Post

Інформація щодо енергопостачання Запорізької області на 25 січня

Владимир

Related Posts

Безіменний сквер у центрі Запоріжжя отримає ім’я
Важливо

Безіменний сквер у центрі Запоріжжя отримає ім’я

06/09/2025
966
Бернхард Класен: “Мені важливо знати, що хвилює людей близько до фронту”
Важливо

Бернхард Класен: “Мені важливо знати, що хвилює людей близько до фронту”

04/09/2025
2k
Запорізькі рятувальники нагадали про основи мінної безпеки
Важливо

Запорізькі рятувальники нагадали про основи мінної безпеки

04/09/2025
1.5k
Новостворені енергетичні громади України можуть отримати 45 тис. євро на розвиток бізнес-плану
Важливо

Новостворені енергетичні громади України можуть отримати 45 тис. євро на розвиток бізнес-плану

04/09/2025
488
Долучайтеся до національного проєкту «BRAMA»«BRAMA»
Важливо

Долучайтеся до національного проєкту «BRAMA»«BRAMA»

03/09/2025
489
Next Post
Енергетики заживили 17 тисяч домівок

Інформація щодо енергопостачання Запорізької області на 25 січня

Щоденники війни

ДСНС Запорізької області: ліквідація наслідків ворожих обстрілів 7 вересня

Армія рф чотири рази атакувала позиції наших захисників

Окупанти залишили дітей без шкільних автобусів у Запорізькій області

449 ударів по 17 населених пунктах Запорізької області

ПС ЗСУ: “Збито 112 зі 142-х ворожих БпЛА”

росія здійснила масовану атаку на українську енергосистему – Міненерго

Цікаво

Якою буде погода в Запоріжжі в перші три дні тижня – прогноз синоптиків

“Ах, какая женщина”: легендарний гурт з 90-х заспівав свій хіт українською мовою

Журі Венеційського кінофестивалю назвало переможців

Сьогодні в Україні майже без опадів, вдень прогріє до +26°

“Кривава” повня у вересні 2025 року: коли настане та чим вона особлива

“Укрзалізниця” опублікувала графік руху прямих поїздів до міст ЄС із Ужгорода: квитки вже в продажу

Публікації

Елітні “Спогади” Олега Бурбовського

Фестиваль «Запорізьке застілля»: якість та креатив від місцевих виробників

Шлях до внутрішньої рівноваги

У “Запорізькій політехніці” представили книгу загиблого Героя, журналіста-розслідувача Олега Шемчука

Як сценарист українських серіалів та фільмів став піхотинцем

“Цимбали гули, як дзвіниця, дзвонили, як срібна осика…”

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua

Газета МИГ
  • «Факти – ліки проти фейків» PDF архів
  • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
  • Архів PDF
  • Слово правди – наша зброя
  • Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Українська
  • Русский

Контакти

Адреса редакції:
м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 152, , 5 поверх
Адреса для кореспонденції:
а/с 8030, м. Запоріжжя, індекс 69095 Приймальня (061) 7875211,
[email protected]
Сайт mig.com.ua створено для поширення інформаційного контенту під брендом "МИГ". Матеріали сайту готуються і редагуються співробітниками ТОВ "Газета МИГ".
Сайт отримав гранти від Фонд Східна Європа, Празький центр громадянського суспільства та Асоціації «Незалежні регіональні видавці України».
Рекламна служба газети та сайту:
[email protected] ,
[email protected]
Статті у розділі "Важливо" можуть бути комерційною або спонсорською інформацією .
Адміністратор сайту:
[email protected] [email protected]
Використання матеріалів, опублікованих на сайті, дозволяється із зазначенням посилання на офіційний сайт газети МИГ

Мітки

ЄС БПЛА Бердянськ ДСНС ДСНС Запоріжжя ДТП Енергодар Запоріжжя Запорізька область Мелітополь НПУ Новини Запоріжжя Новости Запорожья ПРОГНОЗ Украина адреси вибухи відключення відновлення війна війна з рф графіки гроші допомога діти електроенергія кримінал новини обстріл обстріли окупація погода пожежа поліція поліція_Запоріжжя ремонт руйнування рух рятувальники світло синоптик суд транспорт час черги

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

  • Русский
  • Новини Запоріжжя
  • Україна та Світ
  • Щоденники війни
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
    • Світ допомагає відновлювати Україну
    • Євроінтеграція
    • Дивовижне Запоріжжя
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
      • Правда кривду переможе!
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Громадськість за здорове місто
  • Публікації
  • Важливо
  • Фото і відео
  • Цікаво
  • Календар
  • Інфографіка
Рекламодавцям
No Result
View All Result