• Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Обрати мову сайту
  • Українська
  • Русский
Газета МИГ
  • Новини Запоріжжя
    • Підтримка
    • ЖКГ, Транспорт
    • Фінанси, економіка
    • Культура, навчання
    • Спорт
  • Україна та Світ
  • Інфографіка
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
      • Випуск 1
      • Випуск 2
      • Випуск 3
      • Випуск 4
      • Випуск 5
      • Випуск 6
      • Випуск 7
    • Цікаво
    • Світ допомагає відновлювати Україну
      • Cпецвипуск 20
      • Cпецвипуск 19
      • Cпецвипуск 18.
      • Cпецвипуск 17.
      • Cпецвипуск 16.
      • Cпецвипуск 15.
      • Спецвипуск 14.
      • Cпецвипуск 13.
      • Cпецвипуск 12.
      • Cпецвипуск 11.
      • Спецвипуск 10.
      • Спецвипуск 9
      • Спецвипуск 8
      • Cпецвипуск 7
      • Cпецвипуск 6.
      • Cпецвипуск 5.
      • Cпецвипуск 4.
      • Cпецвипуск 3.
      • Cпецвипуск 2.
      • Cпецвипуск 1
      • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
    • Запорізькі крафтовики
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
        • Спецвипуск 1
        • Спецвипуск 2
        • Спецвипуск 3
        • Спецвипуск 4
        • Спецвипуск 5
        • Спецвипуск 6
        • Спецвипуск 7
        • Спецвипуск 8
        • Спецвипуск 9
        • Спецвипуск 10
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Правда кривду переможе!
        • Cпецвипуск 6
        • Cпецвипуск 5
        • Cпецвипуск 4
        • Cпецвипуск 3
        • Cпецвипуск 2
        • Спецвипуск 1
      • Громадськість за здорове місто
      • Коронавірус під мікроскопом
    • Архів PDF
    • Євроінтеграція
      • Реформи
      • Україна-ЄС
    • Дивовижне Запоріжжя
      • Історія успіху
      • Персони
      • Точка на карті
  • Фото і відео
  • Публікації
    • Політика
    • Споживач
    • Соціальна сфера
    • Медицина, екологія
    • Мистецтво, дозвілля, туризм
    • Різне
  • Важливо
Газета МИГ
No Result
View All Result

Свіжі новини Запоріжжя та Запорізької області » Важливо » Як правильно вибирати та готувати макарони

Як правильно вибирати та готувати макарони

25/01/2024
in Важливо
0
568
VIEWS

Загалом у світі виробляють майже 600 різновидів макаронів. Вони різняться між собою формою, розміром, кольором, складом. Одні використовуються для супів, інші — для гарніру, фарширування.

Чому краще купувати пасту з твердих сортів пшениці

Тверда та м’яка пшениця має різну вуглеводну структуру. У першому випадку в ній менше крохмалю і більше клейковини, тому глікемічний індекс готового продукту нижчий. Це означає, що:

  • після вживання приготованої пасти рівень цукру в крові не підніметься;
  • наситившись, людина довго не буде відчувати голоду;
  • навіть щоденне вживання таких страв не призведе до збільшення ваги.

Вироби з білого борошна дають зворотний ефект.

Макарони з твердих сортів пшениці гладкі, міцні. Навіть за тривалої теплової обробки вони не розварюються і майже не злипаються. Їхній колір бурштиново-жовтий, без білих вкраплень. Якщо ви вирішили на вечерю купити макарони, також зверніть увагу на упаковку. На ній має бути прописано, що продукт «виготовлений із твердої пшениці», має «групу А 1 класу» або «durum».

Як правильно варити макарони

Смачна та поживна паста не потребує багато часу на приготування. Експериментуючи з різновидами та способами приготування, можна отримати багато цікавих страв.

Найпростіший варіант — відварені макарони. Готувати їх краще в каструлі з товстим дном. На 100 грамів продукту береться 1 літр води і 10 грамів солі. Час варіння виробники часто зазначають на упаковці.

Солити воду треба відразу ж після її закипання. Це дасть змогу кожній макаронині рівномірно просолитися зсередини. Якщо посолити продукт наприкінці варіння, досягти такого ж смаку не вийде.

У процесі варіння вермішель потрібно періодично помішувати. Це не дасть їй злипнутися. Якщо ви збираєтеся варити продукт із м’якої пшениці, влийте у воду 1–2 ст.л. соняшникової олії. Вона запобіжить склеюванню.

Промивати чи не промивати

На думку експертів, промита в холодній воді паста втрачає свій смак. Тому, якщо ви збираєтеся відразу подавати її на стіл, робити цього не потрібно. До того ж политий соус буде швидко стікати.

Відкинувши макарони на друшляк, їх треба повернути назад у каструлю. Додавши кілька столових ложок масла, соняшникової або оливкової олії, страву потрібно ретельно перемішати.

Промивання макаронів допускається у таких випадках:

  1. Вони подаватимуться на стіл через деякий час. Інакше під впливом власної температури вони можуть змінити свою консистенцію.
  2. Продукт призначений для приготування салату. У такий спосіб збережеться еластичність макаронів.

Що ще можна приготувати з макаронів

Макаронні вироби можна приготувати по-флотськи, додати в суп, салат. Якісні продукти для лагмана, запіканки, лазаньї легко знайти в магазині МАУДАУ. На думку італійців і не тільки, макарони добре поєднуються із сиром. Також вдала їхня подача з морепродуктами.

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Previous Post

Сенат Італії схвалив рішення уряду щодо військової допомоги Україні у 2024 році

Next Post

Інформація щодо енергопостачання Запорізької області на 25 січня

Владимир

Related Posts

Важливо

Що таке репортажна зйомка та чим вона відрізняється від постановки 

18/07/2025
463
Запорізька ТПП допомагає експортувати продукцію на ринок ЄС без перешкод
Важливо

Запорізька ТПП допомагає експортувати продукцію на ринок ЄС без перешкод

17/07/2025
1.7k
Важливо

Чи гірчить стевія: міфи та правда про солодкий замінник цукру 

17/07/2025
486
Важливо

Купити недорого взуття оптом — налагодити успішний бізнес

16/07/2025
489
50 000 грн для дитини після депортації або повернення з ТОТ
Важливо

50 000 грн для дитини після депортації або повернення з ТОТ

16/07/2025
489
Next Post
Енергетики заживили 17 тисяч домівок

Інформація щодо енергопостачання Запорізької області на 25 січня

Щоденники війни

Наступне засідання «Рамштайну» відбудеться 21 липня – названі учасники

Автор книги «Іди туди, де страшно» скасував зустріч із читачами у Києві

Командний пункт: моніторинг ситуації на Запорізькому фронті 24/7

На Запорізькому фронті минулої доби було відносно тихо

ДСНС Запорізької області: ліквідація наслідків ворожих обстрілів 17 липня

Захисники України в ніч на 18 липня знищили 11 із 35-ти ворожих дронів – ПС ЗСУ

Цікаво

В Україні завтра очікуються дощі та грози, вдень подекуди до +34°

Жителів Запоріжжя попереджають про погіршення погоди

УАФ представила оновлений трофей Кубка України з футболу

“Укрзалізниця” призначила додаткові рейси Інтерсіті на популярний напрямок

Через десятиліття після того, як офіцер вермахту викрав еротичну римську мозаїку, вона повертається до Помпеїв.

У четвер в Україні короткочасні дощі з грозами, спека послабне у західних і північних областях

Публікації

У Запоріжжі Пенсійний фонд може отримати приміщення закритої стоматологічної поліклініки за 1 гривню на рік

Бізнес у прифронтовому Запоріжжі: немає нічого неможливого!

Як народилася лялька «Вільняночка», яка поїде до Страсбургу?

Нашестя сарани на Запоріжжі: комахи поки що не здаються

Спекотний день із качками, черепахами та двоповерховим автобусом

Посуха, сарана і ракети: чи буде Україна з зерном у 2025 році?

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua

Газета МИГ
  • «Факти – ліки проти фейків» PDF архів
  • Архів PDF Світ допомагає відновлювати Україну
  • Архів PDF
  • Слово правди – наша зброя
  • Архів газети
  • Історія
  • Про видання
  • Контакти
  • Рекламодавцям
  • Українська
  • Русский

Контакти

Адреса редакції:
м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 152, , 5 поверх
Адреса для кореспонденції:
а/с 8030, м. Запоріжжя, індекс 69095 Приймальня (061) 7875211,
[email protected]
Сайт mig.com.ua створено для поширення інформаційного контенту під брендом "МИГ". Матеріали сайту готуються і редагуються співробітниками ТОВ "Газета МИГ".
Сайт отримав гранти від Фонд Східна Європа, Празький центр громадянського суспільства та Асоціації «Незалежні регіональні видавці України».
Рекламна служба газети та сайту:
[email protected] ,
[email protected]
Статті у розділі "Важливо" можуть бути комерційною або спонсорською інформацією .
Адміністратор сайту:
[email protected] [email protected]
Використання матеріалів, опублікованих на сайті, дозволяється із зазначенням посилання на офіційний сайт газети МИГ

Мітки

ЄС БПЛА Бердянськ ДСНС ДТП Енергодар Запоріжжя Запорізька ОВА Запорізька область Мелітополь НПУ Новини Запоріжжя Новости Запорожья ПРОГНОЗ Украина адреси вибухи відключення відновлення війна війна з рф графіки гроші допомога діти електроенергія кримінал новини обстріл обстріли окупація погода пожежа поліція поліція_Запоріжжя ремонт руйнування рух рятувальники світло синоптик суд транспорт час черги

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

  • Русский
  • Новини Запоріжжя
  • Україна та Світ
  • Щоденники війни
  • Спецпроєкти
    • Факти – ліки проти фейків
    • Світ допомагає відновлювати Україну
    • Євроінтеграція
    • Дивовижне Запоріжжя
    • Виконані
      • Слово правди – наша зброя
      • Правда кривду переможе!
      • Запоріжжя: 45 км до лінії фронту
      • Громадськість за здорове місто
  • Публікації
  • Важливо
  • Фото і відео
  • Цікаво
  • Календар
  • Інфографіка
Рекламодавцям
No Result
View All Result