У Британії на аукціоні продали меню вечері для пасажирів першого класу на борту лайнера “Титанік”, який затонув у 1912 році.
Меню з переліком вишуканих страв пішло з молотка за 84 тисяч фунтів стерлінгів (понад 100 тис. доларів або 3,7 млн грн), повідомляє BBC та The Guardian.
У ньому перераховані страви, які подавали ввечері 11 квітня 1912 року. Зокрема, устриці, яловичина, баранина, качка, пудинг, морозиво тощо.
Продажем займався аукціонний дім Henry Aldridge & Son у графстві Вілтшир.
“Меню – це чудова річ, що вціліла з найвідомішого океанського лайнера всіх часів”, – сказав аукціоніст Ендрю Олдрідж.
Фото: Henry Aldridge & Son/PA
Унікальне вціліле меню від 11 квітня 1912 року показує, яку їжу подавали на лайнері всього за три дні до того, як він зіткнувся з айсбергом під час своєї першої подорожі через Атлантику.
Пасажири ласували молюсками, лососем, перепелами, пудингом “Вікторія” та заварним десертом, який того вечора пропонували разом з абрикосами та французьким морозивом.
Також у меню були устриці, яловичина, качка і курка, подані з картоплею, рисом і пюре з пастернаку.
На меню зображений рельєфний прапор White Star Line, а також позолочений напис із зображенням ініціалів OSNC (Ocean Steamship Navigation Company) поряд із написом “RMS Titanic”.
14 квітня 1912 року “Титанік” зіткнувся з айсбергом в Атлантичному океані, внаслідок чого корабель затонув. Тоді загинули понад 1 500 людей.
Трагедія сталася під час першого рейсу лайнера, що прямував до Нью-Йорка. 712 людей, що врятувалися, підібрав пароплав “Карпатія”
https://life.pravda.com.ua/society/2023/11/13/257644/