Найбільші економіки Південної Америки випустять спільну валюту – Financial Times

467
VIEWS
Бразилія пропонує назвати нову валюту "сюр" / фото REUTERS

Бразилія І Аргентина, які є найбільшими економіками Південної Америки, мають намір оголосити про початок підготовчої роботи над створенням спільної валюти.

Як повідомляє Financial Times, планується, що країни обговорять це питання на саміті в Буенос-Айресі на цьому тижні і запросять інші держави регіону приєднатися до нього.

Бразилія пропонує назвати нову валюту “сюр” (південь). Спочатку увага буде зосереджена на тому, як нова валюта, може сприяти регіональній торгівлі і зменшити залежність від долара. Як зазначається в матеріалі, дана ініціатива може призвести до створення другого за величиною валютного блоку в світі.

У той же час, глава Мінфіну Бразилії Фернанду Аддад заявив, що країна не має наміру відмовлятися від реала, як від національної валюти, а йдеться про “спільну віртуальну валюту для зміцнення торгівлі”, повідомляє Valor Economic.

Міністр економіки Аргентини Серхіо маса, підтвердив, що приєднатися до проекту також запропонують іншим країнам Південної Америки.

Як зазначається в матеріалі, валютний союз, який охопив би всю Латинську Америку, склав би близько 5% світового ВВП. При цьому, найбільший у світі валютний союз євро охоплює близько 14% світового ВВП у доларовому еквіваленті.

https://www.unian.ua/economics/finance/naybilshi-ekonomiki-pivdennoji-ameriki-vipustyat-spilnu-valyutu-financial-times-12119148.html

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Related Posts

Next Post
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-КАНАЛ

Публікації

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua