“Армія відновлення” нараховує вже понад 3,3 тисячі безробітних – Мінекономіки

474
VIEWS

До виконання суспільно корисних робіт в рамках проекту “Армія відновлення” залучено вже 3314 безробітних у дев’яти регіонах.

Як повідомила прес-служба Мінекономіки з посиланням на заступника міністра Тетяну Бережну, серед цих людей майже в рівній пропорції є жінки й чоловіки, більшість з них (52%) в найбільш працездатному віці 35-50 років, вони мешкають переважно в маленьких містах, трохи рідше – в сільській місцевості, мають професійно-технічну (51%) або вищу (27%) освіту.

“Ми залучаємо людей, які тимчасово втратили роботу, до відновлення країни й таким чином надаємо їм можливість перейти в статус зайнятих осіб і отримувати за виконання суспільно корисних робіт не менше 6700 грн. На сьогодні 3314 безробітних вже виконують такі роботи в дев’яти областях”, – сказала Бережна.

“І, що важливо, до того, як вони долучилися до виконання суспільно корисних робіт, вони тривалий час були безробітними – центр зайнятості шукав їм роботу в середньому понад 4 місяці. Тому їх участь в “Армії відновлення” надасть їм більше можливостей, адже вони будуть отримувати за виконання робіт більше, ніж середня допомога по безробіттю”, – розповіла заступник міністра.

Зараз суспільно корисні роботи проводяться в дев’яти областях – Сумській, Київській, Полтавській, Донецькій, Чернігівській, Рівненській, Запорізькій, Житомирській, Волинській.

Найбільше безробітних залучено

в Київській області – 770 осіб, Сумській – 739 осіб, Полтавській – 697 осіб.

За словами Бережної, на сьогодні за виконання таких робіт безробітним виплачено вже 18,3 млн грн. Вона також повідомила, що проект “Армія відновлення” діятиме і наступного року, тому на організацію громадських та суспільно корисних робіт у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік передбачено 154 млн грн.

“Армія відновлення”:

25 жовтня 2022 року в Мінекономіки поінформували, що безробітних залучатимуть до “Армії відновлення”, вони отримуватимуть за роботу мінімальну зарплату в розмірі 6,7 тис.грн.

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону.

Найчастіше людей залучають до зміцнення дамб, розчищення узбережжя біля водойм і річок, заготівлі дров для населення, розвантаження гуманітарної допомоги, облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття тощо.

www.unian.ua/economics/other/armiya-vidnovlennya-nalichuye-vzhe-ponad-3-3-tisyachi-bezrobitnih-minekonomiki-12079467.html

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Related Posts

Next Post
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-КАНАЛ

Публікації

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua