🟥М’ясо птиці в Україні з початку року подорожчало на 7%. 🐓
🐔Курячі стегна в Україні коштують в середньому 129,37 грн за кілограм,
🐔Куряче філе — 219,37 грн, а
🐔Курячі тушки коштують — 109,80
🌾До росту собівартості виробництва продукції птахівництва призвело здорожчання зернових і продуктів переробки олійних культур протягом року на 30-50%.
📈Серед інших факторів зростання цін у асоціації «Союз птахівників України» виділяють дефіцит робочої сили, підвищення військового збору до 5% та загальні інфляційні процеси в українській економіці.
💬Ці фактори і надалі впливатимуть на ріст цін на м’ясо птиці, яке незважаючи на подорожчання залишається найдешевшим та найдоступнішим видом м’яса.
🟥Приєднуйтесь до нас