Українські полярники показали, яких тварин в Антарктиді бачать найчастіше

Українські полярники і полярниці, які перебувають на станції “Академік Вернадський”, у своєму телеграм-каналі розповіли про навколишній тваринний світ.

Науковці пишуть, що у районі їхньо станції, що розташована у відносно теплій частині Антарктики на західному березі Антарктичного півострова, мешкають декілька видів великих ссавців:

  • тюлені Уедделла (найчисельніші),
  • тюлені-крабоїди (зовсім не їдять крабів),
  • морський леопард (їсть пінгвінів),
  • морські слони (ще не було),
  • морські котики (агресивні і смердять),
  • кити горбачи (були влітку),
  • кити мінкі (ще ховаються, але ми їх вже чули).

Зазначається, що всі ці тварини “круті” і симпатичні. Проте найчастіше біля полярників крутяться тюлені Уедделла.

Ці тюлені запримітили собі тихий залив між островами, який добре промерзає за зиму і там на льоду на початку весни (вересень-жовтень) самиці народжують та вигодовують дитинчат.

Самець участі у вихованні і годуванні не бере взагалі. Вагітні і ті, що без дитини, тюлені дуже флегматичні.

Спатимуть до останнього, хіба якщо стрибатимеш перед носом – відкриють око, ліниво подивляться і далі спати.

Щойно з’являється мале – мами стають агресивні (особливо ті, що молоді), близько не підійдеш – сичать, ричать і лізуть кусатись, причому це в них дуже смішно виходить.

Незважаючи на свою вагу (350-450 кг) вони досить спритні і думаю руку прокусять легко, якщо забаритись і вчасно не піти з її з малюком території.

За два місяці на супер жирному молоці (~40% жиру) мале стає вже зовсім не мале, а здоровий такий бичок розміром лише трошки менше мами.

Тоді вони і роз’єднуються, а своїх дітей народжують на третій рік життя.

Харчуються переважно рибою, але й молюсків і криль їдять, коротше що в морі є на глибині до 600 метрів те і їдять.

Можуть пірнати на годину-півтори, то ж часу вибрати улюблений харч достатньо.

Цікаво, що тривалість життя Уедделів найменша серед інших тюленів.

За словами полярників, тривалість життя у тюленів маленька через їхню звичку гризти лід, протягом зими вони постійно підточують свої лунки аби ті не замерзали.

“Тому за 17-20 років зуби у них тютю, ну а що без зубів в дикому тваринному світі робити… Бережіть зуби і чекайти на новий випуск про крабоїдів!”, – йдеться у повідомленні.

 

shotam.info/ukrains-ki-poliarnyky-pokazaly-iakykh-tvaryn-v-antarktydi-bachat-naychastishe/

Оставить комментарий

Отправить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *