У середу, 4 березня, о 10:00 на «Інтері» – програма про тунець.
М’ясо тунця є лідером серед риб за вмістом білка. Але чи тільки цією ознакою визначається цінність даного продукту? Які види тунця є найбільш поширеними і в чому їх особливість? Чому у тунця колір м’яса темніший порівняно з іншими видами риб? Чи втрачає тунець свої властивості при консервуванні? Як правильно вибрати якісного тунця і не натрапити на підробку, розповіли експерти ток-шоу. А зіркова гостя програми, солістка Національної опери України Олена Гончарук, поділилася корисними порадами і своїми улюбленими рецептами.
У четвер, 5 березня, о 10:00 на «Інтері» – випуск про те, на що звертати увагу при виборі ряжанки.
Завдаванка, колотуха, парух, пряжанка, кисле молоко – це все назви одного молочного продукту, який винайшли і почали готувати в Україні. За легендою, ряжанка виникла як відповідь українців на «грецьке молоко», яке прийшло до нас з візантійської культури. Для приготування ряжанки молоко змішували з вершками і протягом тривалого часу тримали в печі, поки продукт не набував кремовий відтінок. Чим корисна ряжанка для нашого організму? Скільки склянок в день її рекомендується пити? Як за кольором визначити якість напою? Чим термостатна ряжанка відрізняється від звичайної? Наскільки жирною вона може бути? І як самостійно приготувати ряжанку дома? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Серед експертів програми – дует «Анна-Марія».
У п’ятницю, 6 березня, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про грейпфрути.
Соковитий, м’ясистий, з приємним ароматом і гіркуватим смаком. Цей незвичайний фрукт – один з найзагадковіших цитрусових. Грейпфрут, або «виноградний фрукт», був названий так тому, що його плоди ростуть на величезних деревах у вигляді грон, що нагадують виноградні. І якщо цукру для грейпфрута природа пошкодувала, то корисними речовинами нагородила сповна. Чим корисний грейпфрут і що ховається під його шкіркою? Які види цих цитрусових ми вживаємо в їжу? Що смачніше – помело, світі або грейпфрут? Як позбутися від гіркоти продукту? Чому грейпфрутовий сік не можна вживати разом з ліками? Чи ефективна грейпфрутова дієта? Які незвичайні страви можна приготувати з цього фрукта? Серед експертів випуску – співачка Наталя Валевська.
У суботу, 7 березня, о 10:00 на «Інтері» вийде святковий спецвипуск «Корисної програми» про еклери – один з найпопулярніших десертів у всьому світі.
Перед цим ніжним тістечком з заварного тіста з кремом усередині не встоїть жодна жінка. Еклери гарні тим, що надають безмежне поле для кулінарної фантазії. Можна додавати всередину начинку, експериментувати з кремом, глазур’ю і помадкою – кожен раз буде абсолютно новий десерт. Незмінними залишаться тільки чудовий смак, привабливий вигляд і відчуття свята. Які еклери краще – фабричні, домашні або з модного бутика? Що калорійніше – тісто або крем? Чому чоловіки надають перевагу ласункам, а не тим, хто постійно сидить на дієті? Які еклери їдять дієтологи? І як вибрати якісні тістечка до святкового столу? Відповіді на ці та багато інших питань – у святковому спецвипуску «Корисної програми». Зоряні гості ток-шоу – співачка Злата Огневич, улюбленець жінок Віталій Козловський, телеведучі Андрій Доманський, Роман Кадемін і Вікторія Зубрейчук.