У літню спеку треба вживати якомога більше рідини.
Пам’ятайте також, що небезпечно недооцінювати спеку. Високі температури інколи здатні призводити до серйозних наслідків: зневоднення, порушення метаболізму, набряків, порушення артеріального тиску та легкої гіпоксії. Компоти – це справжнє спасіння. Такі охолоджуючі літні напої можна вживати вдома, носити із собою, брати на пікніки. Готувати їх дуже швидко, а смаків взагалі можна вигадати сотні.
Приготуйте цей смачний компот із черешні та насолоджуйтеся простим смаком!
Найкращий рецепт компоту із черешень від Евгена Клопотенко, «ЄВГЕН КЛОПОТЕНКО»:
2,5 л води
350 г черешні
150 г цукру
2 бутони гвоздики
10 г ванільного цукру
Крок 1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування літнього компоту із черешні.
Крок 2. Добре помийте 350 г черешні і видаліть плодоніжки. Закип’ятіть в каструлі 2,5 л води і додайте черешню.
Крок 3. Додайте в каструлю до черешні 150 г цукру та 10 г ванільного. Кількість цукру можна регулювати залежно від смаку ягід і ваших уподобань.
Крок 4. Додайте 2 бутони гвоздики і варіть до розчинення цукру, це приблизно 5 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте компоту настоятися 30 хвилин.
Фото Сергій Томко «МИГ».