Порушення повноцінного функціонування щитовидної залози зазвичай пов’язують із дефіцитом в організмі вітамінів та мікроелементів.
При незначних збоях в ендокринній системі людина відчуває постійну млявість, зниження працездатності, погіршення пам’яті.
Подальше ослаблення призводить до серйозних патологій.
Наприклад, до утворення зоба, набряклості, збільшення у вазі або різкого зниження маси тіла при підвищеному апетиті, порушень сну, дратівливості.
Для нормальної роботи щитовидної залози важливо вживати продукти, що містять йод.
Корисний мікроелемент міститься в:
- Морській рибі та морепродуктах
- Морській капусті та інших водоростях
- Молюсках
- Креветках
- Печінці тріски
- Йодованій солі
- Хурмі
У невеликій кількості йод містять яйця, щавель, кефір.
До речі, отримати передозування йодом із продуктів майже нереально, оскільки для цього потрібно їсти таку їжу кілограмами.