Номінований на “Оскар” “Будинок зі скалок” виходить в український прокат

472
VIEWS

Документальний фільм “Будинок зі скалок” (A House Made of Splinters), який потрапив до списку номінантів на Оскар 2023, вийде у всеукраїнський прокат.

Новиною про широкий прокат документалки, яка представляє Україну на Оскарі 2023, поділився у Facebook другий режисер і лінійний продюсер Азад Сафаров.

Чи отримає статуетку Оскара в номінації “Найкращий документальний фільм” стрічка режисера Сімона Леренга Вільмонта про дітей з притулку на Донбасі, стане відомо 12 березня. Українські кінотеатри почнуть показувати “Будинок зі скалок” за кілька днів до цього – 9 березня.

За словами Сафарова, фільм можна буде подивитися у Києві, Харкові, Львові, Одесі та інших містах України.

Хочете, хочете Бомбічну новину???

Тепер у всіх у вас буде можливість подивитись наш документальний фільм, номінований на Оскар!

Фільм “Будинок зі скалок” (A House Made of Splinters) виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії нарешті можна будете подивитись в кінотеатрах.

Фільм розповідає історію дитячого будинку у нині окупованому Лисичанську. На момент знімання від лінії фронту його відділяли всього 20 кілометрів. Герої фільму – діти, позбавлені батьківського піклування. У притулку вони очікують на вирішення своєї долі: повернення до старої домівки або ж переїзду до нової. Тим часом виховательки притулку дарують дітям моменти радості та спокою і повертають у вже майже втрачене дитинство.

З 9 березня стрічку покажуть у Києві, Харкові, Львові, Одесі та інших містах України.

Дякуємо безмежно Darya Bassel та Vika Khomenko з @Moon Man, а також KyivMusicFilm які зробили максимум, щоб український прокат став можливим.

Режисер фільму Сімон Леренг Вілмонт
Продюсерка Моніка Хельстром

www.facebook.com/azad.safarov/posts/6060672530658228

 

Робота над стрічкою тривала на Донбасі понад два роки.

У січні 2022 року фільм отримав нагороду головного фестивалю незалежного кіно Санденс. Він був відзначений за Найкращу режисерську роботу в конкурсній програмі World Cinema Documentary Competition.

life.pravda.com.ua/culture/2023/02/15/252872/

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Related Posts

Next Post
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-КАНАЛ

Публікації

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua