“Укрзалізниця” відновлює пасажирське сполучення Києва з Миколаєвом, невдовзі “поїде” до Херсона

468
VIEWS

Дорожні компанії розпочали розчищати автошляхи, щоб до людей якнайшвидше могла доїхати гуманітарна допомога, рятувальники, зв’язківці, пошта.

“Укрзалізниця” запускає поїзд до Миколаєва

Укрзалізниця вперше з початку повномасштабного вторгнення відновлює пасажирське залізничне сполучення з Миколаєвом.  Відповідний дозвіл перевізник отримав від Миколаївської обласної військової адміністрації та військових. Перший поїзд до Миколаєва вирушить сьогодні з Києва о 22:00. Востаннє пасажирський поїзд далекого сполучення приїздив до Миколаєва 24 лютого.

Поїзд №121/122 Київ — Миколаїв курсуватиме по парних числах зі столиці та по непарних — з Миколаєва.

Зі столиці він вирушатиме о 22:14 та прибуватиме до Миколаєва о 07:15. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме о 22:09 та прибуватиме до Києва о 06:55.

Квитки вже можна придбати в касах, у застосунку або чат-ботах Укрзалізниці.

www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/588693/

 

АТ “Укрзалізниця” у вівторок відновлює пасажирські рейси Київ-Миколаїв і протягом 10 днів після завершення обстеження колій та ремонту пошкодженої інфраструктури розраховує відновити і пасажирське сполучення з Херсоном, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Сьогодні у Херсоні офіційно підняли український прапор. На звільнену від окупантів землю Херсонщини повертається життя.

Наше завдання – максимальне швидке відновлення транспортного та пасажирського сполучення з Херсоном та правобережжям.

Залізничники разом з ДСНС завершують обстеження колій і вже почали ремонт пошкодженої інфраструктури. Розраховуємо, що відновити залізничне пасажирське сполучення з обласним центром ми зможемо протягом 10 днів.

Зараз, коли українські військові відсунули лінію фронту, ми запускаємо пряме залізничне сполучення Київ-Миколаїв. Перший потяг відправиться вже сьогодні у вечорі. Нагадую, що купити квитки ви можете у мобільному додатку «Укрзалізниця».

Також можу додати, що з сьогоднішнього дня дорожні компанії розпочали розчищення автошляхів. Як завжди – працюємо без вихідних аби до наших людей якомога швидше могла доїхати гуманітарна допомога, рятувальники, зв’язківці, пошта.

Під час втечі ворог підірвав основні мости на державних дорогах. Загалом на звільненій території Херсонщини знищено 14 мостів.

Звичайно це суттєво ускладнює відновлення транспортного сполучення на Херсонщині. Дорожні служби координують роботу з військовими, і як тільки це дозволить безпекова ситуація – демонтуємо конструкції мостів.

Слідом за військовими та вибухотехніками на звільнені українські території заходять працівники транспортної інфраструктури. Працюють на дорогах та залізничних коліях, де вже провели розмінування та допомагають місцевим комунальним службам. Вірю, що цими дорогами до рідних осель вже дуже скоро повернуться ті, хто змушений був евакуюватися.

Дякую Збройним Силам України за цю перемогу і херсонцям, які всі ці 8 місяців чекали своїх.

www.facebook.com/oleksandr.kubrakov/posts/pfbid0mt5AJb3TQc9axAZBmKmmp8firM7XnTFjXBe5KWjmP2XohRWCEHrs62Z1S615j4KUl

Новини від МИГа mig.com.ua в Telegram та Instagram та facebook. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/migcomua та facebook та  Instagram

Related Posts

Next Post
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-КАНАЛ

Публікації

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/migcomua