Мед є вкрай корисним продуктом, разом з тим його не рекомендується вживати при певних захворюваннях.
Медики назвали ряд таких хвороб.
За інформацією дієтологів, надмірні порції даного продукту можуть викликати алергічну реакцію у вигляді висипу на шкірі, а також періодичного свербіння.
Пацієнтам, що страждають на цукровий діабет, причому і першого, і другого типів, цей солодкий продукт їсти заборонено, так як він може негативно вплинути на рівень глюкози в крові, різко збільшивши її концентрацію.
Слід уникати меду, а також продуктів з його додаванням, тим пацієнтам, хто страждає гострим шлунково-кишковим розладом.
Не рекомендується косметика з використанням меду при куперозі – хворобі, що представляє з себе сіточку пошкоджених і розширених капілярів під шкірою, а також «зірочок» з судин. Мед значно активізує кровообіг крихких і слабких судин, дана дія може стати для них надмірним навантаженням.
Медики рекомендують вживати лише продукт, що пройшов сертифікацію.
Йдеться про наявність у меді шкідливих речовин природного походження. У тому випадку, якщо бджоли збирали нектар з квіток олеандра, болиголова та інших рослин, вироблений комахами мед може викликати отруєння.
Вживання в їжу такого продукту супроводжується запамороченням, можливі напади нудоти і блювоти; в ряді випадків спостерігається втрата свідомості.