Основа більшості салатів – овочі. Напередодні свят на запорізьких ринках капусту можна придбати по 15 грн. за кг, буряк – по 20 грн, моркву – по 25 грн, картоплю – 10,0-12,0 грн/кг, томати – по 75-100 грн, солодкий перець – по 90-120 грн.
Курячі яйця нині коштують 70-90 гривень за десяток.
У зимовий час зелень у Запоріжжя везуть з-за кордону. Тому й ціни на неї підвищились. Кріп та петрушку з початку зими привозять з Узбекистану, салат із Італії, кінзу з Грузії, лише шпинат із Одеси. Закупівельна ціна – 250-350 грн за кг.
Готові овочеві соління та салати в цьому році обійдуться вдвічі дорожче, ніж у минулому: баклажанна ікра та квасоля у томатному соусі – по 100 гривень за кг, кабачки у кетчупі – 80 грн, мариновані огірочки – 100 грн.
Проте на м’ясо ціни навідь впали. Перед Новим роком на Критому ринку за телятину просять 180 грн., за свинину – 140-160 грн.
А ось свійський птах у ціні не впав. Тушки курей-бройлерів напередодні свят продавали по 120 грн за кг, тушки качки та гусака – по 200 грн.
Недешеві й м’ясні делікатеси домашнього приготування. Домашня рубана свиняча ковбаса та сирокопчений балик нині на ринку коштують 320 грн за кг, окіст – 280 грн.
Можна на свята приготувати и рибу. За цілого коропа [краще частування на Різдво] на ринку просять 130-150 грн за кг, товстолобика – 70-90 грн, щуку – по 170-200 грн, сома – по 200 грн.
А ось цитрусові краще купувати у супермаркетах. Перед новорічними святами на ринку апельсини продають по 120-150 грн за кг, мандарини – по 80-100 грн. Водночас у супермаркетах мандарини можна придбати лише по 44 грн за кг, апельсини – по 60 грн.