Під час змішаного навчання учнів забезпечать гарячою та здоровою їжею
Делегація із Запоріжжя, у складі якої перебували голова Запорізької ОВА Іван Федоров та секретар Запорізької міськради Регіна Харченко, відвідала фабрику-кухню «ГотуЇмо» в місті Буча.
Її побудували в рамках реформи шкільного харчування, мета якої – закласти дітям здорові харчові звички на все життя.
Ось чому так важливо, що і як їстимуть діти.
Фабрика «ГотуЇмо» обслуговує 13 шкіл та понад 4000 дітей у Бучі та навколишніх населених пунктах.
Будівництво закладу профінансував американський бізнесмен Говард Баффет.
У Запорізькій області також планують організувати роботу подібної кухні, щоб забезпечити їжею школярів під час змішаного навчання.
Про це повідомили в Запорізькій ОВА та мерії.
За словами очільника області Івана Федорова, локацію для фабрики-кухні вже обрали, наразі триває пошук фінансування проєкту:
– Розмістимо її в підземному бомбосховищі.
Наразі працюємо над пошуком джерел фінансування.
Фабрика-кухня – це інноваційна модель організації харчування, що допоможе забезпечити школярів гарячою та здоровою їжею, – сказав Іван Федоров.
У свою чергу, Регіна Харченко зазначила, що в Запоріжжі 4 роки не працює система шкільного харчування.
Так як у місті збираються відновити навчання в офлайн форматі до 1 вересня, то запуск подібної кухні – це необхідність.
“І шкільне харчування – це більш ніж звичні запашні булочки чи фрукти. Це – про якість життя маленьких українців”, – каже Харченко.
Тому у Запоріжжі планують перейняти досвід Бучі, централізувати виробництво та забезпечити однакову якість страв для всіх учнів.
Це також допоможе скасувати застарілий підхід щодо дорогої вартості харчування, який бʼє по кишенях батьків.