Учасники фестивалю готували смачні національні страви
На один день Широківська громада стала справжнім центром світової кухні – там пройшов Обласний фестиваль національних страв «Пікнік під відкритим небом» .
– До нас завітали гості з різних національних громад – кримськотатарської, вірменської, грузинської, польської, грецької, болгарської. Були навіть страви з тимчасово окупованої Луганщини, – повідомили у громаді.
Ось лише частина “смакоти”, якою пригощали учасники фестивалю:
🟢українські господині з Веселого (Леся Карпенко, Тетяна Топчій, Інна Березіна) – з традиційним Веселівським кулішем із кашею та м’ясом;
🟢Олена Арабаджи, проректорка з науково-педагогічної роботи, зовнішніх зв’язків і стратегічного планування Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, керівник Громадської організації «Спілка караїмів України», – з рахат-лукумом і кавою;
🟢Ірина Дячук, директорка Луганського Обласного центру народної творчості, – з домашніми лінивими голубцями;
🟢Малхаз Чахвашвілі, представник Грузинського товариства ім. Шота Руставелі, – з грузинською ачмою, лавашем і вином;
🟢Олена Гергель, керівниця клубу з вивчення польської мови при ЗОУНБ, – із польськими пирогами та млинцями;
🟢Юсік Нуріджанян, настоятель Вірменської Апостольської Церкви (Вірменська громада міста Запоріжжя), —– з вірменською долмою, шашликом і бастурмою;
🟢Ігор Бондарєв, представник «Ботієвського болгарського культурно-освітнього центру «Светліна», – з болгарською квасолею в томаті;
🟢Світлана Коваленко, керівниця «Запорізького грецького товариства «Геліос», – із грецьким пирогом тіропіта;
🟢Тетяна Дарийчук, представниця кримськотатарського народу, – з кримськотатарською пахлавою.
Це був не просто пікнік, це було свято єдності та культурної різноманітності України – багатонаціональної, різнобарвної, але єдиної.
Обласний фестиваль національних страв «Пікнік під відкритим небом» відбувся в рамках відзначення Дня міжнаціональної злагоди та культурного розмаїття.