Великодні паски можна надовго зберегти свіжими та м’якими
За традицією, українці випікають паски з запасом, не одну-дві, а так, щоб пригостити всю родину, друзів та близьких.
Свята проходять, паски лишаються…
Як зробити так, щоб ласувати смачною випічкою якомога довше?
Поради дав шеф-кухар Євген Клопотенко.
Як зберігати паску за кімнатної температури
Якщо ви плануєте зберігати паску за кімнатної температури, то досвідчені господині радять загорнути виріб у чистий, м’який папір, серветку або рушник.
Або скористатися звичайним поліетиленовим пакетом, провощеною обгорткою або харчовою плівкою.
Для зберігання паски також чудово підходить мішечок із бавовни.
У місці, де зберігатимете паску, повинно бути чисто та не залишиться дрібних крихт чи шматочків черствого хліба.
Існує такий народний лайфхак: у згорток, в якому зберігається паска кладуть шматочок свіжого яблука.
Як зберігати паску в холодильнику
Паска – це різновид хліба, а отже її цілком можна зберігати в холодильнику.
Головне, щоб виріб був герметично запакований.
Для цього загорніть паску у папір (можна використовувати пергаментний для запікання), покладіть до пакета і лише тоді – в холодильник.
Бажано не зберігати паску поруч з продуктами, що мають різкий запах.
Чи можна освіжити паску
Якщо ваші пасочки все ж почали черствіти, у вас все ще є шанс їх врятувати.
Наші бабусі та прабабусі вміли відсвіжувати хліб за допомогою пари.
Можна загорнути паску у вологий рушник та прогріти кілька хвилин в мікрохвильовці.
Якщо не маєте такої техніки, скористайтеся звичайною каструлею та друшляком.
Налийте у каструлю трохи види, доведіть її до кипіння, а зверху покладіть друшляк так, щоб між його дном та поверхнею киплячої води залишалося приблизно 8-10 см простору.
У друшляк викладіть паску та зачекайте кілька хвилин, виріб повинен розм’якшитися.
Смачного!