Є кілька правил, які допоможуть вибрати смачні мандарини
Новорічні свята завжди пахнуть мандаринками та апельсинками.
Як же вибрати соковиті та ароматні фрукти, на що звернути увагу, щоб не купити кислі плоди?
Як вибрати солодкі мандарини
Звертайте увагу на колір – стиглий і солодкий мандарин насичено помаранчевого кольору.
Жовтий, зеленуватий колір, а тим більше блідий, вказує на те, що мандарин, найімовірніше, буде кислим на смак.
За формою стиглий мандарин буде наближатись до ідеального кола.
У солодкого мандарина шкірка, частіше, не дуже товста, а у кислого – тоненька.
На вагу солодкий мандарин важчий, тому достатньо взяти мандарин у руку, він буде важчим за нестиглий.
Приємний цитрусовий аромат підкаже, що плід стиглий та соковитий.
Стиглі мандарини повинні мати яскравий і виразний запах, відчутний навіть на невеликій відстані.
Не беріть м’які мандарини, будь-які ушкодження впливають на якість цитрусових.
Як зберігати мандарини
Мандарини варто зберігати в холодильнику при температурі близько +4-+8 градусів.
Їх слід скласти в поліетиленовий пакет, щоб вони не підсохли. Зав’язувати його не треба, трохи відкрити.
Якщо ви плануєте зберігати мандарини більше двох-трьох днів, краще покласти їх в овочевий контейнер холодильника на папір.
Зверху також накрити щільним листом паперу (наприклад, обгортковим або пергаментним).
Важливо
Мандарини у домашніх умовах довго не зберігаються.
Їх варто купувати за 3-4 дні до вживання, максимум – за тиждень.
Це стосується всіх мандаринів, крім клементин.
Вони зберігаються краще і можуть зберегти свій вигляд і смак пару тижнів.